KOTI          MEISTÄ         KOIRAT          PENTUJA         PENTUEET        GALLERIA       YHTEYS        LINKIT         BLOGI

INDEX         ABOUT US          DOGS           PUPPIES           LITTERS         GALLERY         CONTACT          LINKS          NEWSKennelnimen takana on aktiivinen noutajakoiraharrastaja. Minulla on ollut sileäkarvaisianoutajia vuodesta 1999, jolloin elämään ryntäsi tohinalla flattiuros Tahvo (FI MVA TK2 BH Chiccoxen Bashful Bumpkin). Tahvon myötä alkoi myös aktiivinen koiraharrastaminen,  johon kuului tuolloin lajeja laidasta laitaan NOME, MEJÄ, TOKO, AGI, näyttelyt ja VEPE, luonnollisesti myös metsästys. Nyttemmin päälajiksi noutajien kanssa on vakiintunut NOME.

Koiramainen elämäntyyli ei kuitenkaan suinkaan alkanut flattien tullessa taloon, vaan se on ollut olemassa kohdallani aina. Olen kasvanut perheessä, jossa kasvatettiin springerspanieleita ja ensimmäinen oma koirani olikin ESS-narttu Veera (Juurilehdon Veera), joka ei kovasta yrityksestä huolimatta ollut kovinkaan kummoinen harrastuskoira. Nyttemmin mummolassa kasvatetaan cairnterriereitä ja niiden kanssa touhuiluun tulee toisinaan myös sotkeuduttua. Oma kasvatustyöni alkoi Viivin (FI KVA TK1 Zebulons Windy Peg) osoittautuessa kriteerini- täyttäväksi yksilöksi ja ensimmäinen Filurin-pentue syntyi vuonna 2008.

Toinen Filurin taustahenkilö on Juha-Pekka, joka liittyi laumaan karkeakarvaisen mäyräkoiransa ja amerikankettukoiran kanssa. Mäyräkoira vei paikan myös allekirjoittaneen sohvalta ja Iitun (FI-KVA-L, FI KVA-V Usvasuon Sirkku) kanssa alkoi mäyräkoiraharrastus. Kun Juha-Pekka hoitaa pääosassa metsästyspuolen lisäksi luolakoira- ja jälkikoulutusta, jää loput sitten minulle. Mutta onneksi jaettavaa riittää sillä mäyräkoiran kanssa on avautunut laaja harrastuskenttä, josta ensimmäisenä on vesiriistakoulutus tipahtanut emännän harteille. Ensimmäinen mäyräkoirapentue syntyi vuonna 2011.


Me kasvatamme metsästyskoiria huomioiden niiden alkuperäinen käyttötarkoitus. Noutajilla se on pienriistan talteenotto ja mäyräkoirilla maan alla ja päällä tapahtuva metsästys. Mäyräkoirissa keskitymme maan alla työskentelyssä vaadittaviin ominaisuuksiin. Periaatteenamme on kasvattaa metsästyskäyttöön soveltuvia hyväluonteisia koiria. Hyvillä metsästys- ja käyttöominaisuuksilla varusteltu koira sopii myös muuhun harrastuskäyttöön. Otamme vakavasti roduissamme esiintyvät terveyskysymykset ja omalta osaltamme yritämme pitää huolta geenipoolin säilymisestä. Käytämme jalostukseen terveitä narttuja ja uroksia, jotka ovat todistaneet taipumuksensa metsästys- tai käyttökokeissa ja/tai metsästyskäytössä. Mahdollisuuksien mukaan huomioimme rodunomaiset ulkomuotokysymykset valitessamme yhdistelmiä. Hyvä metsästyskoira voi olla myös kaunis! Kaikilla koirillamme metsästetään, ne koulutetaan rodunomaisia metsästyskokeita silmällä pitäen ja viedään myös kokeisiin. Käymme myös muissa koirakokeissa ja näyttelyissä, kun mahdollista.


Laumaamme kuuluu tällä hetkellä neljä koiraa, sileäkarvaiset noutajat Viivi (FI KVA Zebulons Windy Peg) ja edellisen tytär Minttu (Filurin Fame),  sekä karkeakarvainen mäyräkoira Iitu (FI KVA-L, FI KVA-V Usvasuon Sirkku) tyttärensä Tuksun (Filurin Ilex) kanssa. Meillä on myös osaomistuskoirina ja sijoituksessa joitakin tuonteja sekä kasvatteja. Perheeseemme kuuluu lisäksi ilomme ja ylpeytemme vuonna 2010 ja 2012 syntyneet poikamme.© Tiina Pikkuaho, email: filurin(@)gmail.com